Boardevaluaties en boardroomdynamiek & Boardroom | Board management software

De New York Stock Exchange eist dat een besturen van alle beursgenoteerde ondernemingen “minstens eenmaal per jaar een zelfevaluatie uitvoeren om vast te stellen of het comités en haar commissies effectief functioneren. ” 1 Het doel van dit oefening ben ervoor erbij zorgen dat besturen word bemand en geleid op gepaste manier; dat bestuurders, individueel plus collectief, effectief zijn bij het nakomen van hun verplichtingen; en dat daarginds betrouwbare processen zijn om aan een basisvereisten te voldoen bij gebieden zoals strategie, risicobeheer, financiële rapportage, prestatiemeting, compensatie en opvolgingsplanning. Onderzoeksgegevens suggereren dat, alhoewel veel directeuren tevreden is met de taak deze zij en hun medebestuursleden vervullen, een boardevaluaties plus de prestaties van een directiekamer langs board-room.nl verschillende belangrijke dimensies erbij kort schieten. Volgens een onderzoek betreffende The Miles Group en het Rock Centre for Corporate Governance aan de Stanford University, beoordelen bestuurders hun board een 4 op een schaal met 1 tot 5 boven termen van effectiviteit (waarbij 5 “extreem effectief” is en 1 “niet met allemaal effectief “). Een overgrote meerderheid (89%) gelooft dat hun board over de vaardigheden en jarenlange ervaring beschikt die nodig zijn om toezicht te houden bij hun handelsbedrijf.

the boardroom

Helaas drukken respondenten tegelijkertijd significante negatieve gevoelens eruit. Bestuursevaluaties lijken niet effectief op individueel niveau. Slechts de helft (55%) betreffende de diensten die bestuursevaluaties uitvoeren, beoordeelt individuele bestuurders en alleen een derde (36%) zijn van mening dat hun bedrijf een prestaties betreffende individuele bestuurders zeer goed karaf beoordelen. Meer aandacht aan individuele beoordeling is een noodzakelijke stap om een prestaties betreffende de groep geaggregeerd bij waarborgen. Bestuurders hebben ook slechts beslist bescheiden tevredenheid over een dynamiek betreffende de directiekamer. Slechts tweederde (64%) met de bestuurders is ervan overtuigd datgene hun bestuur open staat voor nieuwe standpunten; toch de helft is ervan overtuigd datgene hun bord de vaardigheden van allemaal bestuursleden benut; en minder dan het helft (46% procent) zijn ervan overtuigd dat hen bord afwijkende meningen tolereert. Zesenveertig procent is betreffende mening dat een deel van de bestuurders dezelfde te omvangrijke invloed bezit op beslissingen van een raad van bestuur (een dynamiek deze “een bestuur binnen dezelfde raad” werd genoemd). Het typische directeur is van mening datgene ten minste één collegadirecteur uit hen bestuur dienen worden verwijderd omdat deze persoon niets effectief zijn. Dit is verontrustende statistieken die suggereren dat vaak bedrijven geen raadsevaluaties bedienen om de bijdrage met hun leden te optimaliseren. Bestuursevaluaties beginnen doorgaans met een beoordeling van bestuursstructuren en -processen en worden vaak uitgevoerd door een general counsel of externe juridisch medewerker. Het bevat een checklist met items die openbare bedrijven moeten nakijken plus de bijbehorende standaarden. U onderzoekt onder andere of het bedrijf is comités op de juiste manier heeft gestructureerd; alsof het handelsbedrijf voldoet betreffende de governance-vereisten van Sarbanes Oxley, Dodd Frank plus andere statelijke en regulerende statuten; plus of de bedrijf zich houdt aan een reeks processen dat in overeenstemming zijn bij de zogenaamde beste praktijken die sedert bestuursorganen plus bepaalde groepen van aandeelhouders worden bepleit. Het moeilijkere maar tevens meer waardevormende deel betreffende het evaluatieproces van de raad ben om het bijdrage betreffende individuele bestuurders en het interpersoonlijke en groepsdynamiek betreffende bestuursleden te beoordelen. Bijvoorbeeld de bovenstaande gegevens aangeven, wordt deze oefening heel vaak niet met een rigoureuze manier uitgevoerd en boven veel diensten is dit helemaal weggelaten, zodat bestuurders kunnen doorgaan met het echte taak van ‘bestuurslid zijn’. Deze houding zijn een vergissing. Hoewel het moeilijker en tijdrovender ben, biedt een beoordeling betreffende individuele leden en interpersoonlijke dynamieken het grootste kans tot verbetering door de rollen, de bijdrage plus de effectiviteit van elk bestuurslid erbij onderzoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *